Notícies

Morphosis Ensemble-Luxemburgo 2020

FEBRER 2020

El 8 de febrer del 2020 s’estrena l’òpera IB: Le Cornu Ancestrale del compositor Joan Bagés amb Morphosis Ensemble al Fòrum Internacional de Composició «Artistes en Herbe» de Luxemburg. Llarga vida a la música electroacústica i a la nova creació!

Presentación del disco Músiques Elèctriques

MAIG 2019

Presentació del disc Músiques Elèctriques de Morphosis Ensemble amb la interpretació de l’obra Natura Morta del compositor Carlos de Castellarnau per acordió i electrònica. Les presentacions van ser el mes de febrer a la Casa de Velázquez de Madrid i el mes de maig a Mallorca al Festival ME_MMIX.

Curs Internacional de Composició

Maig 2016

Participació al Curs Internacional de Composició Institut Francès-Barcelona Modern Project amb Morphosis Ensemble. Es va fer un treball amb diferents compositors de tot el món i finalment es van presentar les obres en un concert.

Les obres estrenades van ser:
-Only Revolutions per acordió, clarinet baix i piano de Michelle Agnes
-Cris per acordió i clarinet baix de Stylianos Dimou

Medalla de oro al Festival de Acordeón de Arrasate

Desembre 2015

Els passats dies 9 i 10 de desembre, la Jove Ensemble de Saxòfons del Conservatori de Terrassa i l’Orquestra de Joves Acordionistes del Vallès van obtenir una medalla d’or, en la categoria de grups instrumentals, al XXIX Concurs Festival Gipuzkoa d’Acordió, organitzat per Hauspoz Euskal Herriko Akordeoi Elkartea. A la formació musical els acompanyava el pianista Adrià Crespo Aguilera i els percussionistes Guim Martínez i Pau Geis, alumnes de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Terrassa, així com els professors Narcís Argemí i Josep Vila.

La formació vallesana va tancar, sota la direcció de Narcís Argemí, el concert de la gala de lliurament dels premis amb l’obra Divertimention, creada expressament per a l’ocasió pel compositor mataroní Xandri Montasell.

Aquest festival és considerat el més complet i difícil de tots els certàmens d’acordió celebrats a l’Estat. En total, una xifra rècord de més de 400 joves acordionistes d’arreu van actuar al Teatro Amaia, al Kulturate i a la Ikastola Arizmendi d’Arrasate.

Presentació de l’Orquestrina Franquesina

Novembre 2015

El 22 de novembre del 2015 s’estrena el projecte L’Orquestrina Franquesina, una agrupació de 10 músics amb l’objectiu de fer un petit homenatge als nostres pares i avis. Generacions que s’emocionaven amb unes melodies que perduraran per sempre. Va per vosaltres!

Segueix-nos a www.lafranquesina.cat

Projecte Càntania 2014

Març 2014

Participació al projecte Cantània 2014 «Rambla Llibertat», amb la realització de diferents concerts a L’Auditori (sala Pau Casals de Barcelona) i a diferentes municipis de Catalunya i Espanya.
Més informació

Critica Joan Bagés & Vanguard Duo

Desembre 2013

Critica del concert Joan Bagés & Vanguard Duo a La Revista Musical Catalana i a Núvol.com, en motiu del Festival Eufònic Urbà que es va cel·lebrar a l’Arts Sta Mónica el divendres 13 de desembre.

«El plat fort, el van protagonitzar Joan Bagés i Vanguard Duo (Josep Vila, acordió, i Alejandro Castillo, clarinet baix) amb la proposta més innovadora del festival. Phoenicopterus roseus (un au del Delta) és una obra a quatre parts que es nodreix d’una base electroacústica modulada en viu, la intervenció de l’acordió i el clarinet baix i la projecció de fotografies i de la partitura que els músics anaven mirant en la tercera part, a mitges amb la que tenien impresa en paper.

En l’últim moviment, minimalista quant a escenografia, un focus encegador donava protagonisme al gest de deixar les pàgines ja interpretades al terra, metàfora del pas del temps, materialització del so que ja s’ha esdevingut. La sonoritat es nodria d’una pluralitat de textures (des del degoteig líquid fins a l’opacitat), del diàleg entre la base i les intervencions instrumentals i del predomini de dos nivells sonors, un més greu i l’altre agut, pràcticament estrident. Cal destacar la qualitat interpretativa i la versatilitat de Vanguard Duo».

Revista Musical Catalana
Nuvol.com

Estrena de l’obra FAR, acordió i electrónica

Desembre 2013

Estrena de l’obra FAR per acordió i electrónica del compositor Joan Bagés Rubí. Aquesta obra forma part del espectacle «Phoenicopterus roseus, música electroacústica interpretada per Vanguard Duo. L’espectacle consta de diferents moviments i va ser estrenada al Arts Santa Mónica de Barcelona, dintre la programació del festival Eufónic Urbà.

1. «Becs i ales». Música electrónica
2. «Des d’algun lloc». Clarinet baix i música electrónica
3. «Punts de llum a les ales dels insectes». Clarinet baix, acordió i música electrónica
4. «FAR». Acordió i música electrónica

Més info

Abrir WhatsApp
1
¿Qué necesitas? Escríbeme un WhatsApp
Hola 👋 ¿En qué puedo ayudarte?