Notícies

World Accordion Day

MAIG 2020

El 6 de maig és el dia mundial de l’acordió: tal dia com avui el 1829 Cyrill Demian va patentar el primer instrument amb el nom d’accordion. Es per això que amb l’Ensemble d’acordions de L’EMM-Conservatori de Terrassa ho celebrem de la millor manera possible, amb música! Esperem que us agradi la nostra versió de vestida de nit. I recordeu: ens en sortirem!

Havaneres confinades

MAIG 2020

El grup d’havaneres Xató de Vilafranca del Penedès volem donar molts ànims a tothom i sobretot als nostres fidels seguidors presentant un enregistrament realitzat amb pocs mitjans però amb moltes ganes: grabat exclusivament amb els nostres propis dispositius mòbils i cadascú a casa seva, el valset mariner titulat «En tres peus» és una de les noves incorporacions del nostre repertori i, amb música de Josep Maria Roglán i lletra de Carles teixidó, canta la història d’un gat «esguerrat pel descuit d’un pescador». Inicialment teníem previst estrenar-lo en la primera cantada d’havaneres de la temporada, probablement al Parc del Tívoli per les festes del barri del Poble Nou de Vilafranca, però degut a un possible ajornament a causa de les mesures sanitàries que es preveuen per tal d’evitar un possible rebrot del COVID-19, hem volgut avançar-ne l’estrena i compartir-lo a les xarxes. Precisament, abans de veure’ns obligats com tothom a confinar-nos, havíem estat treballant intensament a l’estudi de grabació i amb diversos músics col.laboradors per ultimar els detalls del proper treball en format CD, el qual ens hagués agradat presentar durant l’estiu d’enguany ja que estem celebrant el 20è aniversari, però mentre hi hagi salut no ens fa res esperar i acabar la feina quan es pugui, i l’any que vé ja celebrarem el 21è amb salut.

És per això que volem dedicar aquesta estrena molt especialment a tots els qui han perdut alguna persona estimada a causa de la pandèmia: us enviem tot el nostre suport i molta força, i un agraïment especial a tots els sanitaris. Salut i havaneres!

La vida es bella

MAYO 2020

Cover de la vida és bella amb l’aula d’acordió de l’EMM-Conservatori de Terrassa i l’Escola Pia de Sabadell, dedicat a tota la societat que està patint els efectes del Coronavirus. Molta força i tot anirà bé!

Casa de Velázquez-Madrid

MAIG 2020

Interpretació de l’obra «Natura morta» de Carlos de Castellarnau per acordió i electrònica en la jornada de portes obertes 2019 de la Casa de Velázquez de Madrid

Morphosis Ensemble-Luxemburgo 2020

FEBRER 2020

El 8 de febrer del 2020 s’estrena l’òpera IB: Le Cornu Ancestrale del compositor Joan Bagés amb Morphosis Ensemble al Fòrum Internacional de Composició «Artistes en Herbe» de Luxemburg. Llarga vida a la música electroacústica i a la nova creació!

Presentación del disco Músiques Elèctriques

MAIG 2019

Presentació del disc Músiques Elèctriques de Morphosis Ensemble amb la interpretació de l’obra Natura Morta del compositor Carlos de Castellarnau per acordió i electrònica. Les presentacions van ser el mes de febrer a la Casa de Velázquez de Madrid i el mes de maig a Mallorca al Festival ME_MMIX.

Curs Internacional de Composició

Maig 2016

Participació al Curs Internacional de Composició Institut Francès-Barcelona Modern Project amb Morphosis Ensemble. Es va fer un treball amb diferents compositors de tot el món i finalment es van presentar les obres en un concert.

Les obres estrenades van ser:
-Only Revolutions per acordió, clarinet baix i piano de Michelle Agnes
-Cris per acordió i clarinet baix de Stylianos Dimou

Medalla de oro al Festival de Acordeón de Arrasate

Desembre 2015

Els passats dies 9 i 10 de desembre, la Jove Ensemble de Saxòfons del Conservatori de Terrassa i l’Orquestra de Joves Acordionistes del Vallès van obtenir una medalla d’or, en la categoria de grups instrumentals, al XXIX Concurs Festival Gipuzkoa d’Acordió, organitzat per Hauspoz Euskal Herriko Akordeoi Elkartea. A la formació musical els acompanyava el pianista Adrià Crespo Aguilera i els percussionistes Guim Martínez i Pau Geis, alumnes de l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Terrassa, així com els professors Narcís Argemí i Josep Vila.

La formació vallesana va tancar, sota la direcció de Narcís Argemí, el concert de la gala de lliurament dels premis amb l’obra Divertimention, creada expressament per a l’ocasió pel compositor mataroní Xandri Montasell.

Aquest festival és considerat el més complet i difícil de tots els certàmens d’acordió celebrats a l’Estat. En total, una xifra rècord de més de 400 joves acordionistes d’arreu van actuar al Teatro Amaia, al Kulturate i a la Ikastola Arizmendi d’Arrasate.

Presentació de l’Orquestrina Franquesina

Novembre 2015

El 22 de novembre del 2015 s’estrena el projecte L’Orquestrina Franquesina, una agrupació de 10 músics amb l’objectiu de fer un petit homenatge als nostres pares i avis. Generacions que s’emocionaven amb unes melodies que perduraran per sempre. Va per vosaltres!

Segueix-nos a www.lafranquesina.cat

Abrir WhatsApp
1
¿Qué necesitas? Escríbeme un WhatsApp
Hola 👋 ¿En qué puedo ayudarte?