Estrena de «Asa nisi masa» per acordió i orquestra

El passat 13 de febrer va tenir lloc el concert final del projecte pedagògic “L’orquestra simfònica com a sintetitzador”. Una activitat de recerca, creació i pedagogia entorn l’orquestra simfònica que busca difondre la música de nova creació per a l’orquestra del segle XX, enmarcada en el programa Terrassa Crea.

 

El projecte neix de les formacions Morphosis Ensemble i Kammart, liderades respectivament pel compositor Joan Bagés i el director d’orquestra Àlex Sansó.

El projecte va incloure la creació de nou repertori amb tres obres noves, composicions de Joan Bagés, Mercè Capdevila i Òscar Escudero. Tres generacions, amb llenguatges i estètiques molt diferents on la música contemporània és la protagonista.

La composició Asa nisi masa per acordió solista i orquestra simfònica de la Mercè Capdevila juga amb la geometria i la textura del so, on la intensistat sonora en tot l’obra és el gran objectiu de la compositora. La idea que va voler transmetre a les respectives sessions de treball va ser en pensar com reaccionen els alumnes quan comencen a tocar per primera vegada un instrument, la idea de tocar sense normes buscant nous sons i posant l’instrument i la interpretació al límit.

– Vídeo de les tècniques instrumentals utilitzades per part dels músics de l’orquestra, així com l’explicació de l’obra del solista i la compositora

– Vídeo de l’obra Asa nisi masa de la compositora Mercè Capdevila

Abrir WhatsApp
1
¿Qué necesitas? Escríbeme un WhatsApp
Hola 👋 ¿En qué puedo ayudarte?