Notícies

Flexus Project 2023-2024 – Morphosis Ensemble

Flexus Project és un projecte internacional de creació musical contemporània, de música creativa que té com a objectiu posar en contacte creadors musicals i sonors d’arreu del món. D’aquesta manera els diferents compositors i creadors musicals i sonors que integren el projecte componen i creen música per a un conjunt instrumental. El grup de compositors és un grup obert i flexible que té com a objectiu incorporar nous creadors de diferents països a cada edició. Cada edició comença a una localitat on hi té lloc la primera trobada entre músics, compositors i obres i a partir d’aquestes primeres sessions de treball musical i debat musical, els diferents membres de Flexus Project organitzen un concert al seu país. D’aquesta manera, es crearà la xarxa de concerts i intercanvis musicals entre països, ciutats i pobles.

  • En aquesta edició 2023/2024 els/les compositors/es són:

– Joan Bagés i Rubi (Catalunya)
– Xavier Gelabert (Illes Balears)
– Joakim Sandgrem (Suècia)
– Elo Masing(Estònia)
– Lina Järnegard (Suècia)
– Albena Petrovic (Luxemburg – Bulgària)

  • La plantilla de músics són:

– Joan Marti Frasquier (saxòfon baríton)
– Marta Cardona (violí)
– Josep Vila Campabadal (acordió)
– Alejandro Castillo (clarinets)
– Anna Tobella (mezzo soprano)
– Juanjo Guillem (percussió)
– Joan Bagés (música electrònica)

L’evolució de l’acordió – Entrevista a «El Submarí» de Ràdio Municipal de Terrassa

El 6 de maig, coincidint amb el dia Mundial de l’Acordió, vaig poder parlar al programa «El submarí» de la Ràdio Municipal de Terrassa de la realitat l’acordió cromàtic i de la seva evolució desde que es va patentar l’any 1829. A més vaig presentar l’espectacle «Va de Dansa» amb l’Orquestra Joves Acordionistes del Vallès i l’Esbart Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès, dins els actes de la Fira Modernista 2023.

Nou treball discogràfic amb Xató

L’any 2023 comença amb el 5è treball discogràfic de Xató: Quan t’enamores. Un disc cuinat a foc lent, a causa de la pandèmia que n’ha afectat el seu procés. Però finalment tot arriba i el disc ja és tota una realitat. I n’estem molt satisfets!

Esperem que gaudiu de les cançons que hem escollit i que mentre les escolteu pugueu sentir el mateix que nosaltres cada cop que les cantem: il·lusió, plaer, satisfacció, plenitud… tot acompanyat de papallones a l’estómac, com quan sentim allò que un sent… Quan t’enamores

  • I també es pot comprar el disc a través d’Actual Records:
COMPRAR DISC

Acordionista i mentor amb Instrumentoring

Aquest 2022 m’uneixo al fantàstic equip de mentors de Instrumentoring, un col·lectiu de músics amb anys de formació i experiència al sector. El mentoring a l’àmbit musical comença a despuntar i cada vegada més estudiants s’adonen que aquest recurs és un gran avantatge per a la consecució dels seus objectius. És necessari doncs integrar-lo a la teva vida diària per aconseguir, per fi, el teu empoderament musical.

Així doncs, t’ajudaré a:

  • Motivar i canalitzar la teva energia per accelerar la teva evolució.
  • Alimentar la relació amb compromís, col·laboració i confiança.
  • Compartir la meva experiència i coneixement.
  • Orientar i assessorar però deixar que siguis tu qui prengui les decisions.
  • Reptar i convidar a la reflexió, promovent a l’alumnat a prendre acció i anar a buscar els seus objectius.

Si ets estudiant de música, apassionat autodidacta o professional inconformista que cerca recursos que s’ajustin amb el seu dia a dia per millorar-ne el rendiment; aquest és el teu lloc.

Apunta’t a als diferents programes personalitzats que s’ofereixen: vull saber més

 

“Per destacar i gaudir amb la música
no necessites ser un geni”.

Estrena de «Asa nisi masa» per acordió i orquestra

El passat 13 de febrer va tenir lloc el concert final del projecte pedagògic “L’orquestra simfònica com a sintetitzador”. Una activitat de recerca, creació i pedagogia entorn l’orquestra simfònica que busca difondre la música de nova creació per a l’orquestra del segle XX, enmarcada en el programa Terrassa Crea.

 

El projecte neix de les formacions Morphosis Ensemble i Kammart, liderades respectivament pel compositor Joan Bagés i el director d’orquestra Àlex Sansó.

El projecte va incloure la creació de nou repertori amb tres obres noves, composicions de Joan Bagés, Mercè Capdevila i Òscar Escudero. Tres generacions, amb llenguatges i estètiques molt diferents on la música contemporània és la protagonista.

La composició Asa nisi masa per acordió solista i orquestra simfònica de la Mercè Capdevila juga amb la geometria i la textura del so, on la intensistat sonora en tot l’obra és el gran objectiu de la compositora. La idea que va voler transmetre a les respectives sessions de treball va ser en pensar com reaccionen els alumnes quan comencen a tocar per primera vegada un instrument, la idea de tocar sense normes buscant nous sons i posant l’instrument i la interpretació al límit.

– Vídeo de les tècniques instrumentals utilitzades per part dels músics de l’orquestra, així com l’explicació de l’obra del solista i la compositora

– Vídeo de l’obra Asa nisi masa de la compositora Mercè Capdevila

100% Jodlowski – Ensemble Espai Sonor

 

El passat 28 de novembre del 2021 L’Ensemble Espai Sonor va tancar el cicle de Noves Músiques amb un concert monogràfic amb la música i la presència del compositor francès Pierre Jodlowski.

Ensemble Espai Sonor: Beatriz Tirado Plazuelo, saxofon. Pere Garcias Miralles, trombó. Josep Vila Campabadal, acordió. Tomeu Moll-Mas, piano. Marc Alomar Payeras, violoncel. Pierre Jodlowski, composició i electrònica.

 

El concert va tenir lloc al recent estrenat Teatre Principal d’Inca (Mallorca), amb el suport de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Inca, entre d’altres institucions.

El projecte de reforma i rehabilitació de l’edifici del Teatre Principal d’Inca ha estat cofinançat per la Unió Europea i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional, que tenen com a objectiu contribuir a la conservació del medi ambient i el patrimoni cultural 2014-2020.

 

 

Diary Random & Pickles – Aquesta peça es troba entre el teatre i la música. El projecte inclou un grup d’adolescents la funció dels quals és interrompre la representació i produir una reflexió sobre temes plasmats en el títol de l’obra:
– les mentides als diaris
– la desaparició de l’atzar, com a metàfora d’una societat sota control
– una imatge d’incoherència
L’actuació s’organitza com una successió d’actes breus, una crítica forta i cínica d’un món on els adolescents es neguen a sotmetre’s al sistema. Aquí, la seva llibertat contradiu el curs normal dels esdeveniments…

 

          

– Vídeo del concert

Joan Bagés & Vanguard Duo al 10è aniversari del Festival Eufònic

Agost 2021

Joan Bagés i Vanguard Duo (Alejandro Castillo, Clarinet – Josep Vila, acordió) van formar part de la programació de la 10ª edició del Festival Eufònic. És per això que es va celebrar amb més de 50 activitats repartides al voltant de trenta espais de nou poblacions de les Terres de L’Ebre.

A partir de la residència realitzada l’any 2012 a Lo Pati, Joan Bagés va crear a través d’un poema de Gerard Vergès «L’home és la memoria» en diferents moviments. Joan Bagés i Vanguard Duo van desenvolupar l’antiga proposta a un espai igual de natural però més salvatge, utilitzant la partitura gràfica com a fil conductor i a on es va fusionar música, electrònica, natura i nova creació.

El concert es va realitzar el dissabte 28 d’agost del 2021 als Ullals de Baltasar.

Llegir notícia i crítica del concert

Mozart Reload

Novembre 2021

Projecte simfònic “Mozart Reload”, proposta sobre el concert número 27 per a piano i orquestra de Mozart amb Morphosis Ensemble i Kammart Ensemble i ideat per Joan Bagés Rubí. Tot això amb Àlex Sansó a la direcció musical, amb més de 30 músics a escena i amb un equip i col·laboradors de luxe.

L’estrena es va realitzar el passat 13 Novembre 2021 al Festival de Musica Felip Pedrell de Tortosa dins de Tortosa Capital de la Cultura Catalana 2021. Abans però es va realitzar la presentació i roda de premsa del projecte al Palau de la Música Catalana.

Escoltar presentació i roda de premsa

Llegir notícia i crítica del concert

L’Orquestra Simfònica com a sintetitzador

Desembre 2021

Proposta amb Morphosis Ensemble i Kammart Ensemble, ideat per Joan Bagés i sota la direcció d’Àlex Sansó, amb música simfònica, electrònica i multimèdia. El projecte ha estat seleccionat per Terrassa Crea 2021.

Obres de nova creació simfònica amb els compositors Merce Capdevila, Oscar Escudero i Joan Bagés Rubí, on tindré el plaer d’estrenar una obra per acordió i orquestra!

A més la idea és apropar aquesta música als músics que ja estan en un període avançat de la seva formació musical a diferents escoles i conservatoris de Catalunya.

Més info i inscripcions

Xató Havaneres

Març 2021

Presentació del Teaser del grup d’Havaneres Xató al realitzat per RTV Vilafranca al Vinseum de Vilafranaca del Penedès

Abrir WhatsApp
1
¿Qué necesitas? Escríbeme un WhatsApp
Hola 👋 ¿En qué puedo ayudarte?