Critica Joan Bagés & Vanguard Duo

Desembre 2013

Critica del concert Joan Bagés & Vanguard Duo a La Revista Musical Catalana i a Núvol.com, en motiu del Festival Eufònic Urbà que es va cel·lebrar a l’Arts Sta Mónica el divendres 13 de desembre.

«El plat fort, el van protagonitzar Joan Bagés i Vanguard Duo (Josep Vila, acordió, i Alejandro Castillo, clarinet baix) amb la proposta més innovadora del festival. Phoenicopterus roseus (un au del Delta) és una obra a quatre parts que es nodreix d’una base electroacústica modulada en viu, la intervenció de l’acordió i el clarinet baix i la projecció de fotografies i de la partitura que els músics anaven mirant en la tercera part, a mitges amb la que tenien impresa en paper.

En l’últim moviment, minimalista quant a escenografia, un focus encegador donava protagonisme al gest de deixar les pàgines ja interpretades al terra, metàfora del pas del temps, materialització del so que ja s’ha esdevingut. La sonoritat es nodria d’una pluralitat de textures (des del degoteig líquid fins a l’opacitat), del diàleg entre la base i les intervencions instrumentals i del predomini de dos nivells sonors, un més greu i l’altre agut, pràcticament estrident. Cal destacar la qualitat interpretativa i la versatilitat de Vanguard Duo».

Revista Musical Catalana
Nuvol.com

Abrir WhatsApp
1
¿Qué necesitas? Escríbeme un WhatsApp
Hola 👋 ¿En qué puedo ayudarte?